Mokka-Aurora saavutti hiljattain yhden vuoden kunnioitettavan iän! Juhlan kunniaksi Mokalle ostettiin lihahyytelöä, joka tarjoiltiin iltanappuloiden tilalta. Mutta mitä kummaa? Mokka ei suostunut tätä herkkua syömään.

Muutaman päivän päästä sille tarjottiin puoli tuntia paistettua rustoluuta, niin johan alkoi sukat pyöri jaloissa. En raskinut mennä ottamaan kuvaa tästä rustoluun syönnistä, sillä se oli niin kovan luokan herkkua, että emäntä sai Mokalta murinat, kun erehtyi menemään liian lähelle. Murina ei ollut kovaa, eikä kovin vihamielistäkään. Mokka vaan ilmoitti, että se olen muuten minä, joka tämän luun syö.

Ja niin, pari päivää synttäreiden jälkeen trimmasin Mokalta turkin pois. Tällä kertaa toimitukseen meni vain 50min, kun viimeksi siihen meni 4h. Mokka oli kiltisti paikallaan, eikä edes läähättänyt. Yritin pitää välillä taukoa ja sanoin Mokalle, että saa lähteä juomaan ja jaloittelemaan. Se ei lähtenyt mihinkään, vaan katsoi mua sen näköisenä, että hoida se homma nyt vaan loppuun. Turkinleikkaus ei tällä kertaa myöskään järkyttänyt koiran mieltä juurikaan. Se ei edes suuttunut minulle, vaan heti trimmauksen jälkeen otti nameja kädestäni ja suostui heti leikkimään kanssani. Onpahan Mokalla nyt viileämpi kesäturkki!

Mokalla on valeraskaus, joka näkyy alla olevissa kuvissa pullottavina nisinä. Kovin paha valeraskaus ei ole, sillä Mokka ei tee pesää, eikä hoivaa pehmolelujaan. Oikeastaan ainoa oire ovat nuo pullottavat nisät, joissa on ikään kuin maitoa. Kun alimmat nisät kovettuivat, käytimme Mokkaa eläinlääkärissä. Lääkekuuria ei vielä tarvittu, kun oireet olivat niin lievät. Jos koira stressaatuu enemmän, niin saamme kuurin soittamalla. Eläinlääkäri suositteli Mokan leikkausta jo syksyllä, sillä jos odotamme toisiin juoksuihin, niin niiden jälkeen tulee todennäköisesti jälleen uusi valeraskaus. Itse olin siis ajatellut leikkauttaa vasta toisen juoksun jälkeen, että luonne saisi kehittyä rauhassa. Lisäksi hormonihäiriöisillä koirilla, jollainen Mokkakin nyt on, on suurempi riski saada nisäkasvaimia ennen leikkausta. Eli syksyllä, kunhan Mokka on toipunut tästä valeraskaudesta, on Mokalla edessä leikkaus.

1686394.jpg
Mokka kantaa aina kotiintulijoille sukkaa - ajattelemme sen kuvastan saalista!

1686396.jpg
Mokka saaliinsa kanssa.

1686397.jpg
Mokalla on monesti silmissään vakava katse.

1686399.jpg
Mokka hommaa leikkiseuraa.

1686400.jpg
Mokka auringonpaisteessa.

1686401.jpg
Sitten täysin off topic. Tein ystäväni kaksosille neljä ensinukkea eli äppöä.