Yleisön pyynnöstä kirjoittelen pentulasta kuvattomia kuulumisia, kun en ole jaksanut ottaa uusia kuvia. Ja nyt nuo pissirottiaiset nukkuvat syvällä sängyn alla. Pennut kasvavat hurjaa vauhtia. Huomenna ne täyttävät jo viisi viikkoa. Kyllä aika on mennyt kohinalla. Olen käynyt täällä pentulassa päivittäin, kun pentujen emäntä on töissä. Pennut ovat reipastuneet kovasti. Ne tulevat aina tervehtimään, kun tänne asunnolle saapuu. Vielä pari päivää sitten ne olivat niin hellyttäviä, kun unisina kömpivät esille sängyn alta yksi toisensa perään. Nyt muutamana viime päivänä ne ovat kaikki olleet olohuoneen lattialla katselemassa. Ehkä ne heräävät Hilda-mamman haukkumiseen. Vaan on se ihana tunne, kun pennut tulevat aina luokse, kun tänne saapuu. <3

Pennuista kaikista ihmisrakkain on Hugo, joka on todella kova pusuttelemaan. Kun sen ottaa syliin, niin heti alkaa kieli lipoa, vaikka se olisi kaukana naamasta. Tyttösetkin ovat reipastuneet kovasti, vaikka alussa ne olivat hieman arempia. Tänään koko viisikko oli minua vastassa ja sain vuolaat pusuttelut kaikilta, kun kumarruin pentujen luokse polvilleni. Joukon jatkona minua lipoi myös Hilda. Pennut ovat alkaneet kunnolla ottaa mittaa toisistaan. Ne käyvät leikkimielisiä tappeluita murinan ja haukkumisen säestämänä. Välillä ne satuttavat toisiaan naskalihampailla, mutta hellittävät heti otettaan, kun kilpakumppani vinkaisee. Kyllä ihmisetkin saavat tuta terävistä hampaista. Päivällä minulla oli yksi pentu sylissä jäystämässä peukaloa, kaksi pentua kiinni kummassakin pottuvarpaassa ja yksi pentu selän takana nykimässä vyönlenkistä.

Hilda-mamma on edelleen kärsivällinen. Emme ole kuulleet sen kertaakaan murahtavan pennuille. Kaipa ne osaavat pitää naskalihampaansa kurissa imemisen aikana. Luulemme, että Hildalla on nyt maidontuotanto suurimmillaan. Nisät ovat todella pulleat. Hyvän maidontuotannon voi päätellä myös siitä, että pennut imevät lypsämättä. Jos maitoa ei heru kunnolla, ne painelevat tassuillaan ja tekevät päällään nykivää liikettä. Pennut myös imevät kohtalaisen kauan, ennen kuin nisät ovat tyhjinä. Kiinteääkin ruokaa ne ovat jo tottuneet syömään. Niille maistuu muussattu jauheliha, kermaviili sekä turvotetut ja muussatut nappulat.