Mokka touhuilee koko ajan ja paljon kaikenlaista. Emännällä ja vierailla on monesti niin hauskaa sen puuhia seuraillessa, että ajattelin kirjoittaa tänne blogiin Mokan lempitouhuista. Touhut eivät ole mitenkään suosituimmuusjärjestyksessä, kun enhän minä loppujen lopuksi voi tietää, mistä Mokka eniten nauttii. Tässäkään ei pitäisi liikaa inhimilllistää koiraa, mutta tulkitsen Mokan pitävän jostain, kun sen häntä viuhkuu ja kuono on tarmokkaasti työn touhussa. Kirjoitan tähän myös muutamia Mokan hassuja touhuiluja.

Pyykkikori Minulla on korkea pyykkikori, jossa on tuuletuksen vuoksi kaikissa kyljissä pieniä reikiä. Kun asun pienessä yksiössä, pyykkikori ei mahdu minnekään muualle kuin käytävään. Mokka on huomannut, että pyykkikorin rei'istä onkin hauska repiä pyykkejä ulos. Erityisen hauskaa on silloin, kun Mokka saa reiästä ulos kokonaisen vaatekappaleen, joka yleensä on sukka. En viitsisi tukkia reikiä, koska ilmastointi kärsii, joten täytyy kai tyytyä siihen, että kaikissa vaatteissa on lerpukoita pusseja, jotka Mokka on repinyt. Tosin ne onneksi kutistuvat normaaleiksi pestäessä.

Rapakot Viime päivien villitys ovat olleet pihoilla olevat valtavat rapakot. Niissäpä onkin hauska juosta ees taas ja taas taas. Jokainen rapakko pitää koluta moneen kertaan, eikä yhdenkään ohi saa vahingossakaan kävellä. Niissä hypitään, tarvotaan, tassutellaan, juodaan, ryömitään, haukutaan, muristaan, läiskitään...

Vesikuppi Mokkahan on espanjanVESIkoira, se tuli todistettua jo edellisen lempipuuhan kohdalla. Mokka myös rakastaa vesikupissa tarpomista. Varsinkin kun se on villillä tuulella, saa vesikupin vesi kyytiä. Mokka seisoo vesikupissa molemmat etutassut kupissa, räiskii ja murisee. Keittiössä vallitsee pian tulva. Ja kun koiralla tulee olla koko ajan kupissa raitista vettä, niin tulvia on päivän aikana monta. Lopulta päädyin siihen, että aina ulkoa tultua ja syötyä annan Mokan juoda vettä, mutta sen jälkeen nosta vesikupin pois. Kun kuppi oli muutamia päiviä hyllyllä, niin räpistelykin unohtui - toistaiseksi. Tänään se keksi tämän homman uudelleen ja kuppi on nyt hyllyllä taasen. Yöksi toki laitan vesikupin paikoilleen, kun ei se yöllä sitä räiski.

Omat lenkkarit Kun Mokka rakastaa niin paljon kenkiä, päätin ostaa sille ihan omat kengät. Ostin lasten nahkakengät alesta, 7 euroa pari. Ei paha hinta. Jätin Mokalle kengän huolimattomasti keittiön nurkkaan, josta se löysi sen. Kyllä oli ilo ylimmillään. Tänään Mokka sai kengästä pohjallisen irti - kyllä oli Mokka maireaa tyttöä. Otan välillä kengän pois Mokalta ja laitan jonnekin paikkaan, mistä Mokka sen voi uudelleen löytää ja ilostua.

Ystäväni H Mokka rakastaa H ystävääni. Kun H tulee kylään, niin Mokka ryömii H:n ympärillä ja pitää hassua mutisevaa ääntä. Näyttää siltä, että Mokka ratkeaa liitoksistaan. Ilo on aitoa ja pohjatonta!

Fasaani Mokka sai heti Ouluun kotiuduttuaan ystävältäni S mahtavan fasaanin! Sen kanssa täytyy päästä leikkimään joka päivä. Kun tulemme ulkoa, niin Mokka juoksee monesti fasaanin luo. Fasaanista pääsee mahtava trööt-ääni, jonka Mokkakin on oppinut saamaan kuuluville. Mokka hakkaa fasaania maahan, jolloin fasaani trööttää. Fasaania täytyy heitellä Mokalle joka päivä ja sillä täytyy leikkiä vetoleikkiä. Ihmeen kestävä tuo lelu on, sillä höyhentäkään ei ole irti lähtenyt.

Emännän kassi Minä olen ihan uskomattoman laiska purkamaan matkakasseja. Kun viimeksi tultiin reissusta, niin minulla oli iso matkakassi pitkään purkamatta monta päivää. Kerran Mokka oli pitkään hiljaa - pahanteossa tietenkin. Tai ei se oikeastaan pahaa tehnyt, se vaan auttoi emäntää purkamaan kassia. Kassin vetoketju oli jäänyt hieman auki. Sieltä aukosta Mokka iloissaan haki vaatekappaleen toisensa jälkeen. Kun havahduin tähän touhuun, niin suurin osa kassin vaatteista oli purettu pitkin olohuoneen lattiaa. Siitäpä ne olikin emännän helppo laittaa kaappiin. Itse en olisi saanut varmaan vieläkään kassia puretuksi, joten hienoa, että Mokka auttoi emäntää.

Vessakissa Minulla on vessassa vessapaperit vessakissassa. Vessakissa on sellainen teline, johon tulee vessapaperirullat päällekkäin ja jossa on etu- ja takapuolella vanerista kissan osia. Äh, en mä osaa selittää. Mokalla on vessakissaan viha-rakkaus-suhde. Välillä se nuolee kissan naamaa, välillä ärisee sille raivoisastí.

Emännän kaksoisolento Hississä Mokkaa ihmetyttää peilistä heijastuva emännän kaksoisolento. Mokka katsoo minua, peiliä, minua, peiliä ja haukkuu kummissaan. Kerta toisensa jälkeen se jaksaa ihmetyttää, joskin viehätys on vähenemään päin.

Maamuna Nyt tulee kakkajuttu - ei heikkohermoisille! Mokka oli yhtenä päivänä kakalla. Katsoin sivusilmällä, että kylläpä tulee sakea kakka, kun ilmakin on ruskeana. No, Mokka talloi samalla kypsää maamunaa, josta nousi ilmoille sankka ruskea itiöpöly.

Vieras lattialla nukkumassa Yksi maailman parhaimmista jutuista on se, että emännälle tulee vieras, joka nukkuu lattialla. Vieraan kimpussa on mahtavaa olla: repiä tukkaa, nuolla naamaa, puhdistaa korvia, talloa selällä, nakertaa varpaita... Mokka rakastaa yövieraita ihan älyttömästi! Yövieraat eivät arvosta Mokkaa ehkä ihan niin paljoa. No, olenkin antanut kaikille vieraille Mokka-varoituksen. Voivat halutessaan mennä muualle yöksi.

HAASTE kaikille koiran omistajille! Tai muidenkin lemmikkien omistajille! Kirjoittakaa tekin blogeihinne lemmikkienne lempitouhuista! Ja laittakaa vaikka tuonne kommentteihin linkki, niin me muut pääsemme lukemaan niitä!